Activiteiten in de Achterhoek

Bij aankomst op onze camping vindt u allerlei informatie om de omgeving te kunnen ontdekken en de Achterhoek in al haar facetten te beleven! Wij zetten alvast wat links op een rijtje voor u, zodat u alvast wat mooie routes kunt uitzoeken.

Golfbanen in de buurt van Camping Toeven
Keppelse Golfclub, Hoog-Keppel (3km): www.keppelse.nl;
Golfbaan ‘T Zelle, Hengelo Gld (15km): www.gczelle.nl;
Lochemse Golfclub, Lochem (25km): www.lochemsegolfclub.nl

Zwembaden in de Achterhoek

Zelhem (4 km): overdekt zwembad, Zwembad de Brink

Hengelo gld (5 km): openlucht zwembad Zwembad het Elderink

Doetinchem (7 km): overdekt zwembad en indoor speelparadijs Rozengaarde – Skyzone

Fietsroute 1. Achtkastelenroute in Vorden (in totaal 35 km)

De Achterhoek heeft veel kastelen en tuinen. Zeker in de buurt van Vorden en Ruurlo waar tientallen kastelen zijn. Vorden is vooral bekend vanwege haar acht kastelen. Huis Vorden (1315) staat aan de rand van het dorp, de andere zeven kastelen staan er in een kring omheen. De meeste kastelen zijn niet toegankelijk, maar de parken eromheen wel. Op de dichtbij gelegen rivier De Berkel kunt u kano’s huren. De Achtkastelenroute bestaat al meer dan 100 jaar en is de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. Het is een prachtige fietstocht door een bijzondere omgeving met vele statige kastelen en landgoederen. De tocht is een belevenis, ook door de afwisseling van bos, heide, akkers en mooie boerderijen. U start in het centrum van het dorp Vorden, op 8 km van Camping Toeven.

Favoriete routes van ons en onze gasten

Hummelo – Keppel – Doesburg (12 km)

Vanaf de camping fietst u naar Hummelo.
Hummelo is een gezellig, bijzonder dorpje met een beschermd dorpsgezicht. De geschiedenis van Hummelo gaat terug naar het jaar 828. Iets voorbij Hummelo vindt u Laag Keppel. 
Bezienswaardig is de oude dorpsstraat van dit stadje die uitkomt op een watermolen aan de Oude IJssel. Als het lekker weer is, kunt u daar een ijsje eten bij de brug. Een erg leuk tafereeltje in de zomer. Op die sfeervolle plek staat ook de Follega molen, van het type spinnenkopmolen. Op een eilandje in de Oude IJssel staat het middeleeuwse Kasteel Keppel met een interieur en een park in negentiende-eeuwse stijl. Via Hummelo en Laag Keppel komt u uit bij Doesburg.
De historische binnenstad met diverse musea en vele monumenten trekt ieder jaar weer duizenden toeristen. De Gildehof, de Doesburgse Mosterdfabriek en ‘De Waag’, naar verluidt de oudste horecagelegenheid van Nederland, zijn bijzondere bezienswaardigheden.

Wandelroutes

Favoriete routes van ons en onze gasten

  1. Wandeling vanaf de camping langs de Wittenbrinckse beek

U loopt vanaf de camping links de Michelstraat in. De eerste straat gaat u links (bij het bordje ‘doodlopende weg’. Dit pad loopt u helemaal uit, het laatste stuk is onverhard. Aan het eind komt u bij de beek uit. Vervolgens kunt u kiezen of u links of rechts een wandeling maakt langs de beek.

Op de website van Wandelbeeld kunt u al mooie routes vinden! We hebben een bord op de camping waar u uitgebreid alle routes ziet die waar u direct vanaf de camping kunt starten. Ook hebben we voor u diverse wandelroutes vanaf de camping beschikbaar gemaakt.

  • Boelekeerlspad (Zelhem)

Het Boelekeerlspad is ongeveer 6 km lang. Het is voert door oude en nieuwe natuur in de omgeving van de Heidenhoekse vloed. 
(Om dit pad vanaf Zelhem te bereiken is een aantrekkelijke route van 11 km aangelegd. Deze voert u naar het Boelekeerlspad en weer terug. Als u in Zelhem begint is de totale route 17 km. De routebeschrijving vindt u bij onze folders).

Op de website van Wandelbeeld kunt u al mooie routes vinden! We hebben een bord op de camping waar u uitgebreid alle routes ziet die waar u direct vanaf de camping kunt starten.

Andere plaatsen in de omgeving

Slangenburg (11 km)

Slangenburg (11 km)

Montferland (16 km, Beek/ Zeddam/ ‘s Heerenberg)

Montferland (16 km, Beek/ Zeddam/ ‘s Heerenberg)

Landgoed Hagen en Kruisbergse bossen (5 km)

Landgoed Hagen en Kruisbergse bossen (5 km)