januari 24

0 comments

Hummelo en omgeving (5 km)

Op een steenworp afstand van de camping, op de weg richting Hummelo, vindt u café de Tol, de oorspronkelijke stamkroeg van Normaal.
Aan de Hummeloseweg staat de Wittebrinkse Molen, een gerestaureerde beltmolen uit 1889.
Hummelo is een gezellig, bijzonder dorpje met een beschermd dorpsgezicht. De geschiedenis van Hummelo gaat terug naar het jaar 828.

Fietstocht Hummelo – Keppel – Doesburg (12 km)

Vanaf de camping fietst u naar Hummelo.
Hummelo is een gezellig, bijzonder dorpje met een beschermd dorpsgezicht. De geschiedenis van Hummelo gaat terug naar het jaar 828. Iets voorbij Hummelo vindt u Laag Keppel. 
Bezienswaardig is de oude dorpsstraat van dit stadje die uitkomt op een watermolen aan de Oude IJssel. Als het lekker weer is, kunt u daar een ijsje eten bij de brug. Een erg leuk tafereeltje in de zomer. Op die sfeervolle plek staat ook de Follega molen, van het type spinnenkopmolen. Op een eilandje in de Oude IJssel staat het middeleeuwse Kasteel Keppel met een interieur en een park in negentiende-eeuwse stijl. Via Hummelo en Laag Keppel komt u uit bij Doesburg.
De historische binnenstad met diverse musea en vele monumenten trekt ieder jaar weer duizenden toeristen. De Gildehof, de Doesburgse Mosterdfabriek en ‘De Waag’, naar verluidt de oudste horecagelegenheid van Nederland, zijn bijzondere bezienswaardigheden.

Molen Wittebrink
Molen Wittebrink


Dit vindt u misschien ook interessant

Horeca in de buurt

High wine

Bekijken of er nog plaats is op de camping?